Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç:Taksirle öldürme
Hüküm:TCK’nın 85/1, 62, 50/1-a-4, 52/2-4, 53/6. maddeleri uyarınca mahkûmiyet, sürücü belgesinin geri alınması.
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkûmiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılan vekilleri tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Suç tarihinin olayın gerçekleştiği 20.02.2012 yerine ölümün gerçekleştiği 06.06.2012 olarak gerekçeli karar başlığına yazılmış olması mahallinde düzeltilebilir yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Bozma ilamına uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin illiyet bağına ve eksik incelemeye, katılanlar vekillerinin de ceza miktarına, bilinçli taksirin koşullarının oluştuğuna ve sanık hakkında TCK’nın 50/4. maddesinin uygulanmaması gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 03/05/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.