Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç: Taksirle öldürme
Hüküm: TCK'nın 85/1, 62. maddeleri gereğince mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
TCK'nın 50/4. maddesi gereğince taksirli suçlardan dolayı hükmolunan hapis cezası uzun süreli de olsa, bu cezanın aynı Kanunun 50/1. maddesindeki koşulların varlığı halinde adli para cezasına çevrilebileceğinin belirtildiği, TCK'nın 50/1. maddesinde sayılan koşullar arasında suçlunun kişiliğinin de bulunduğu, kaza yaptıktan sonra olay mahallini terk eden, kazanın meydana gelmesine tam kusuru ile sebep olan, zarar tazmini yönünde dosya kapsamına yansıyan bir çabası bulunmayan, hakkındaki şikayet devam eden ve adli sicil kaydı da dikkate alınarak bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşturmayan kişilik özelliğine dayanılarak sanık hakkında TCK'nın 50. maddesinin uygulanmamasında bir isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamedeki bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin sanığın beraatine karar verilmesi gerektiğine, katılanlar vekilinin bilinçli taksir koşullarının oluştuğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 30/09/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.