Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
Hüküm : TCK'nın 179/3-2, 62, 50/1-a, 52/2. maddeleri gereğince mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Dosya kapsamında mevcut,... Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 11/12/2015 tarihli raporundan, sanığın alkol kullanımı nedeniyle gerekli tedavisinin yapılması için... Servisine yatırılarak tedavi gördüğünün, yapılan klinik değerlendirme sonunda duygulanım, ötimik düşünce akışının düzgün, düşünce içeriğinin olağan olduğunun ve sanığın “klinik salah halinde taburcu edildiğinin” anlaşılması ve yapılan yargılama sırasında da sanık ve müdafiinin, olay tarihinde sanığın cezai ehliyetinin bulunmadığı yönünde bir savunmalarının bulunmaması karşısında, tebliğnamede bu hususta bozma öneren düşünceye iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafiinin suçun manevi unsurunun oluşmadığına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 14/09/2017 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy