Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma
Hüküm : TCK'nın 179/3-2, 62/1, 53, 58. maddeleri gereğince mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelendi gereği düşünüldü;
Dairemiz'in 24.03.2016 tarihli bozma ilamında da belirtildiği üzere; bozma ilamına uyulmasına karar verilmesine rağmen, olay günü yapılan ölçümde 1.62 promil alkollü araç kullandığı tespit edilen ve bu olay ile 4. kez alkollü araç kullandığı anlaşılan sanık hakkında suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve zaman, kastın yoğunluğu, tehlikenin ağırlığı nazara alınıp TCK'nın 61/1. maddesi uyarınca temel cezanın alt sınırdan daha fazla uzaklaşılarak belirlenmesi gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Anayasa Mahkemesinin, TCK'nın 53. maddesindeki hak yoksunluklarına ilişkin 24.11.2015 günlü Resmi Gazete'de yayımlanan 08.10.2015 tarihli, 2014/140 esas, 2015/85 karar sayılı iptal kararının infaz aşamasında gözetilebileceği değerlendirilerek yapılan incelemede;
Bozma ilamına uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA; 15.03.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy