Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi
3)..., 4)..., 5)...,
Katılanlar: 1)..., 2)...
Suç: Taksirle öldürme, görevi kötüye kullanma
Hüküm: CMK'nın 223/2-c maddesi gereğince beraat tüm sanıklar hakkında
Taksirle öldürme suçundan sanıklar ..., ..., ..., ...’ın beraatlerine, görevi kötüya kullanma suçundan sanık ...’ın beraatine ilişkin hüküm, katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Olay günü saat 15:30 sıralarında İran uyruklu sürücü ...’nın sevk ve idaresindeki otomobil ile yerleşim yeri dışında, iki yönlü asfalt kaplama yol üzerinde seyri sırasında olay mahalli köprüye geldiğinde köprüye çarpmamak için frene bastığı, frene basması ile yolun orta kısmında bulunan mucurun aracı kaydırdığı, sanığın direksiyon hakimiyetini kaybedip köprünün sağ demir korkuluklarına asılı kaldığı, sürücü ...’nın ve aracında yolcu olarak bulunan...’in hayatını kaybettiği olayda; mahkemece hükme esas alınan 25.03.2015 tarihl... Teknik Üniversitesi Öğretim üyeleri tarafından alınan ve 29.04.2013 tarihli Karayolları Trafik Fen Heyetinden alınan raporların birbiri ile uyumlu olduğu anlaşılmakla tebliğnamede Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin 30.07.2012 tarihli raporu ile 29.04.2013 tarihli Karayolları Trafik Fen Heyetinden alınan bilirkişi raporu arasında çelişki bulunduğu, bu çelişki giderilmeden eksik inceleme ile hüküm tesis edildiğinden bahisle bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç açısından sanıkların taksirinin bulunmadığı, gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılanlar vekilinin raporlar arasında çelişki bulunduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 12.02.2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy