Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
Hüküm : 5237 sayılı TCK'nın 179/3-2, 62, 50/1-a, 52/2-4. maddeleri uyarınca mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanık hakkında, talep edilmesine rağmen 5271 sayılı CMK'nın 231/5. maddesinde düzenlenen “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kurumunun uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin olumlu veya olumsuz bir karar verilmemiş ise de, dosya kapsamında mevcut adli sicil kaydına göre sanık daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum edilmiş olduğundan anılan kurumun uygulanma koşullarının oluşmadığı kabul edilerek, belirtilen eksiklik bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın, verilen kararın kanuna aykırı olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 13/12/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy