Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
Hüküm : TCK'nın 179/3, 179/2, 53/1, 58/6. maddeleri uyarınca mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Anayasa Mahkemesinin, TCK'nın 53. maddesindeki hak yoksunluklarına ilişkin 24.11.2015 günlü Resmi Gazete'de yayımlanan 08.10.2015 tarihli, 2014/140 esas, 2015/85 karar sayılı iptal kararının infaz aşamasında gözetilebileceği değerlendirilerek yapılan incelemede:
Sanığın idaresindeki elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken başka bir araçla çarpışarak kaza yapması üzerine hastanede yapılan kan tahlilinde 2,11 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, işlenen fiilin ağırlığıyla orantılı olacak şekilde alt sınırdan bir miktar daha uzaklaşılarak hak ve nesafete uygun bir cezaya hükmedilmesi gerektiği gözetilmeyerek, teşdidin derecesinde yanılgıya düşülmek suretiyle sanık hakkında az ceza tayini, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni olarak gösterilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 02/10/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy