Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
Hüküm : TCK'nın 173/3, 179/2, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanığın vasisi tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Hükmün temel cezanın belirlenmesine ilişkin ilk fıkrasında uygulama maddesinin "TCK'nın 179/3. maddesi" yerine "TCK'nın 173/3. maddesi" olarak hatalı yazılması mahallinde düzeltilebilir yazım hatası olarak görüldüğünden ve mükerrir sanık hakkında TCK'nın tekerrüre ilişkin 58 maddesinin uygulanmaması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Bozma ilamına uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın vasisinin, verilen cezanın çok olduğuna, TCK'nın 62. maddesinin uygulanması gerektiğine, ertelemeye ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile seçenek yaptırımlara ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 27/02/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy