Mahkemesi:Ağır Ceza Mahkemesi
Suç: Taksirle Öldürme
Hüküm: TCK'nın 85/1. maddesi gereğince mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Dosya içeriğine göre; sanığın idaresindeki araçla yerleşim yeri dışında, iki yönlü, asfalt kaplama, düz, hafif eğimli, aydınlatmasız yolda, gece vakti seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek sol tarafa doğru yoldan çıkması ve takla atarak devrilmesi şeklinde meydana gelen kazaya asli kusurlu olarak sebebiyet verdiği ve bir kişinin ölmesi ile neticelenen olayda;
Sanık hakkında alkol ölçümü yapılmadığı, dosya kapsamında sanığın güvenli sürüş yeteneğini kaybettiğine ilişkin dışarıya yansıyan bir davranışının gözlemlendiğine ilişkin herhangi bir evrak bulunmadığı göz önüne alındığında, mahkemenin sanık hakkında bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmamasına ilişkin takdirinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın olaydaki tek kusurunun ehliyetsiz olması olduğuna ve sair nedenlere ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA; 10/02/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.