Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç: Taksirle Öldürme
Hüküm: TCK'nın 85/1, 22/3, 62, 53/6. maddeleri uyarınca mahkumiyet
Temyiz edenler: Sanık müdafii, Katılan vekili
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık müdafii ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Dosya kapsamına göre, olay günü gece vakti aydınlatmasız iki şeritli bölünmüş asfalt yolda sanığın 1.29 promil alkollü olarak sevk ve idaresindeki motosiklet ile seyri sırasında refüjle bölünmüş yolun sona erip iki yönlü yolun başladığı noktada karşıdan karşıya geçmek için yolun solundan kaplamaya giren ölene sağ şerit üzerinde çarpması şeklinde meydana gelen olayda, sanığın tali kusurlu olduğunun kabulü ile mahkumiyet kararı verilmesi bakımından mahkemenin takdirinde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafiinin lehe hükümlerin uygulanması gerektiğine ve sair nedenlere ilişkin, katılan vekilinin eksik incelemeye, ceza miktarına ve sair nedenlere ilişkin temyiz itirazlarının reddi ile hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 18/02/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.