(2004 S. K. m. 170)
Dava: Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine, bu işle ilgili dosya mahallinden Daire'ye 20.9.1990 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlu vekili; müvekkilinin okur-yazar olmadığını, imza atmasını bilmediğini, kullanmadığını bildirerek imza itirazında bulunmuştur. Alacaklıdan borçlunun tatbike elverişli (medar) imzaları bulunup bulunmadığını sorulmak, bu tür imzaların bulunduğu yerler bildirildiği takdirde o belgeler getirilmek suretiyle İİK.nun 170. maddesine göre sonuca gidilmek, tatbike medar imza bildirilmediği takdirde itiraz kabul edilmek gerekirken noksan inceleme ile yazılı biçimde karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK.nun 366. ve HUMK.nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 21.03.1991 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy