(2004 S. K. m. 170)
Dava: Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 5.12.1990 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 1- Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarını, dosya içeriğine ve kararda yer alan gerekçeye göre alacaklı vekilinin aşağıdaki bent dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- a) Takibin sadece muteriz borçlu açısından durdurulması gerekirken diğer borçluyu da kapsayacak biçimde takibin tümüyle iptali;
b) İİK'nun imzaya itirazla ilgili 170. maddesi itirazın kabulüne karar verilmesi halinde alacaklı aleyhine tazminata hükmedilmesini öngörmediği halde alacaklının % 40 inkar tazminatına mahkum edilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile merci kararının yukarıdaki bentte yazılı nedenlerle İİK'nun 366. ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 31.05.1991 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy