(2004 S. K. m. 99)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Şikayetçi vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 15.12.1993 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Haciz sırasında haczedilen menkul malların bulunduğu iş yerinin 3.Kişi Ahmet K.'a ait olduğu söylenmiş, 1.4.1993 tarihli vergi dairesince verilmiş vergi levhası ve vergi sicil numarası ibraz edilmiştir. İbraz edilen belgelere göre işyeri takip tarihinden önce Ahmet Kaplan'a devredilmiştir. İİK.99. maddesine göre haczedilen şey borçlunun elinde olmayıp üzerinde mülkiyet iddia eden 3.bir şahsın nezdinde bulunursa İcra Müdürünün o şahsın aleyhine tetkik merciine müracaat için alacaklıya 7 günlük süre vermesi gerekir. İşyerinin takipten önce Ahmet K.'a devredildiği ibraz edilen belgelerden anlaşıldığına göre, İcra Müdürünün anılan madde gereğince 3. kişi hakkında 7 gün içinde Tetkik Merciine müracaat etmesi için mehil vermesi icap eder. Bu lazımeyi yerine getirmemesi isabetsiz olup bu yöne ilişkin şikayetin kabulü gerekirken şikayetin tamamen reddedilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Şikayetçi vekilinin temyiz itirazının kısmen kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 12.1.1994 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy