(2004 S. K. m. 257)
Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 17.3.1993 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Edremit Aslîye Hukuk Mahkemesinden verilen 15.9.1992/266219 D. İş sayılı ihtiyati haciz kararı borçluya 5.10.1992 tarihinde tebliğ edilmiş borçlu 6.10.1992 tarihli dilekçe ile ihtiyatî haciz kararına itiraz etmiştir. İtiraz üzerine bir karar verilmemiştir. İhtiyati haciz dosyasının kararı veren mahkemeye gönderilerek itiraz hakkında karar verildikten sonra borçlunun mercie yaptığı yetki itirazı hakkında bir karar verilmek gerekirken ihtiyati haciz kararı üzerinde durulmadan yetkisizlik kararı verilmesi isabetsizdir.
Alacaklı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle BOZULMASINA oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy