(2576 S. K. m. 6)
Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Vergi Dairesince borçlunun banka hesabına konulan haciz nedeniyle şikayet ve itirazlar 2576 sayılı yasanın 6/b maddesi hükmü gereğince 6183 sayılı yasaya tabii bulunduğundan Vergi Mahkemelerince çözümlenebilir. Merciin borçlu istemini görevli olmaması nedeniyle reddetmesi gerekirken haczin kaldırılmasına karar verilmesi isabetsizdir.
Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK. 366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 15.02.2002 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy