(2004 S. K. m. 89)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki şikayetçi vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: İİK. nun 89. maddesi uyarınca borçlunun 3. kişiden olan hak ve alacağı için haciz ihbarnameleri gönderilebilir. Şikayetçi bankaya takip borçlusu Ziyaret Turizm ve Seyahat Ltd. Şti. yanında icra takibi ile ilgisi olmayan A. Kabakçı ve O. Kabakçı adlarına da usulsüz olarak 89/l haciz ihbarnamesi gönderildiği görülmektedir.
Sözü edilen yasaya aykırı işlem bir hakkın yerine getirilmesi ile ilgili olup süresiz şikayete tabidir. Mercice A. Kabakçı ve O. Kabakçı için gönderilen haciz ihbarnamelerinin iptaline karar verilmek gerekirken süre aşımı nedeniyle şikayetin reddine ve A. Kabakçı için de karar verilmesine yer olmadığına ilişkin karar verilmesi doğru değildir.
Sonuç: Şikayetçi vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 30.06.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy