(2004 S. K. m. 71)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Yetkili icra dairesine dosyanın gelmesinden sonra 21.1.2004 tarihinde alacaklı borçluya örnek 163 ödeme emri gönderilmesini talep etmiş ve 163 örnek ödeme emri 28.1.2004 tarihinde borçluya tebliğ edilmiştir. Bu tarih itibarı ile alacaklının haciz talebinde bulunduğu 22.7.2004 tarihi arasında İİK. nun 71/son maddesi koşullarında zamanaşımı gerçekleşmemiştir. Borçluya ödeme emri tebliğ tarihi esas alınarak takibin kesinleşmesi tarihinin belirlenmesi gerekirken mahkemece hatalı yorumla 21.1.2004 tarihinin son işlem tarihi olarak esas alınması ve kabule göre de icranın geri bırakılması yerine davanın kabulüne karar verilerek sonuca gidilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 28.01.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy