(2004 S. K. m. 82)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlunun haczedilmezlik şikayetine konu ettiği meskenin değeri 4.7.2005 tarihli bilirkişi raporundan anlaşıldığı üzere 30.000.000.000 TL olarak tespit edilmiştir. Haline münasip evi ise 25.000.000.000 TL ye alabileceği belirtildiğine göre mahkemesince haczedilmezlik şikayeti hakkında taşınmazın borçlunun haline münasip evi alabileceği 25.000.000.000 TL bedelden az olmamak üzere satılmasına bakiye satış bedelinin alacaklıya ödenmesine şeklinde sonuca gidilmesi gerekirken bu rapora rağmen haczin iptaline karar verilmesi isabetsiz görülmüştür.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 08.12.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy