(4721 S. K. m. 683)
Yukarıda gün ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içerisinde temyizen incelenmesi alacaklılar vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Açıkça ilamda hükmedilmediği sürece meni müdahale kal'i kapsamaz. Ancak meni müdahale ilamına dayanılarak başlatılan ilamların icrası yoluyla takipte icra müdürlüğünce mahalline gidilip ilama uygun şekilde infaz işlemi yapılmadan tek taraflı borçlu beyanı ile ilamın infaz edildiğinden bahisle dosyanın kapatılmasına karar verilemez. Bu sebeple şikayet konusu 7.9.2004 günlü icra müdürlüğü işlemi yukarda yazılı sebeple yerinde olduğundan icra mahkemesince kal ile ilgili bölüm dışında kalan müdürlük işlemine yönelik şikayetin reddine karar vermek gerekirken anılan kararın iptal edilmesine karar verilmesi isabetsizdir.
Alacaklılar vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarda yazılı sebeplerle İİK. 366. ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca bozulmasına, 02.05.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy