MAHKEMESİ: Kuyucak İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 25/10/2005
NUMARASI : 2004/13/24
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Borçlunun imza itirazının kabulü halinde 4949 Sayılı Kanunla değişik İİK.nun 170/3.maddesi uyarınca, mahkemece takibin "durması" yerine "iptaline" karar verilmesi isabetsiz olup, kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de, anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Kuyucak İcra Mahkemesinin 25.10.2005 tarih ve 2004/13 E. - 2005/24 K. sayılı kararının hüküm bölümünün 1 nolu bendinde yazılı "takibin iptaline" sözcüklerinin karar metninden çıkartılmasına, yerine "takibin borçlu K.E. yönünden durdurulmasına" sözcüklerinin yazılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltirek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 06.03.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy