MAHKEMESİ : Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 06/09/2006
NUMARASI : 2006/270/416
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklının kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla başlattığı takipte borçlu Bursa 4.İcra Müdürlüğünün 2006/63 ve 2006/5004 esas sayılı dosyalarını belirterek itirazlarını bildirmiştir. Mahkemece anılan dosyalar celbedilip, borçlunun itirazları değerlendirilerek oluşacak sonuca göre bir karar vermek gerekirken yanlış icra dosyası esas alınıp istemin süre aşımından reddi isabetsizdir.
SONUÇ :Borçlunun temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 11.12.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.