MAHKEMESİ : Çankırı İcra Mahkemesi
TARİHİ : 06/09/2006
NUMARASI : 2006/49/103
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Takip durdurulmadığı için İİK.nun 169/a-6.maddesinde öngörülen koşullar oluşmadığı halde, borçlunun tazminatla sorumlu tutulması isabetsiz ve hükmün bu nedenle bozulması gerekmekle beraber, anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ :Borçlunun temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Çankırı İcra Mahkemesinin 06.09.2006 tarih ve 2006/49-2006/103 sayılı kararının hüküm bölümünün tazminatla ilgili 3 numaralı bendinin karar metninden çıkartılmasına, mahkeme kararının düzeltilen bu şekli ile İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 19.12.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy