MAHKEMESİ : Antalya 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 29/09/2006
NUMARASI : 2006/1095/817
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Takip dosyasında alacaklının takipten feragat ettiğine ilişkin bir dilekçeye veya beyanına rastlanılmamıştır. Bu durumda işin esasını incelemesi gerekirken takipten feragat edildiği gerekçesi ile davanın konusu kalmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığına şeklinde hüküm kurulması isabetsizdir.
SONUÇ :Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 22.12.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.