MAHKEMESİ : Hacıbektaş İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 17/11/2006
NUMARASI : 2006/25-5
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Şikayet konusu işlemlerin incelenebilmesi için şikayet harcı yatırılması zorunludur. Borçlunun herhangi bir harç yatırmaksızın icra mahkemesine haczedilmezlik şikayetinde bulunduğu görülmektedir. 03.02.1984 gün ve 1983/7 E, 1984/3 K. sayılı İçtihadı Birleştirme Kararında açıklandığı üzere, harca tabi davalarda harcın ödendiği tarihte davanın açılmış sayılacağı açıklanmıştır. Bu durumda mahkemece, istemin süre aşımından reddi yerine işin esasına girilerek yazılı şekilde hüküm kurulması isabetsiz ise de sonuçta şikayet reddedildiğinden sonucu doğru mahkeme kararının onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Borçlunun temyiz itirazlarının reddi ile sonucu doğru mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 438.maddeleri uyarınca (ONANMASINA), 12.20 YTL onama harcı alındığından mahsubuna bakiye, 0.90 YTL harcın temyiz edenden alınmasına, 16.02.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.