MAHKEMESİ : İstanbul 7. İcra Mahkemesi
TARİHİ : 22/03/2007
NUMARASI : 2007/430-345
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Yargıtay İçtihatı Bİrleştirme Büyük Genel Kurulunun 14.12.1992 tarih ve 1992/1-5 sayılı kararına göre tanzim yerinin hiçbir duraksamaya meydan vermeyecek şekilde anlaşılır olması koşulu ile kısaltılmış olarak yazılması mümkündür.
Somut olayda takip konusu bonolarda keşide yeri (Ant) olarak yazılmıştır. (Ant) şeklinde yazılan kısaltılmış tanzim yerinin Antalya'yı ifade ettiği duraksamaya yer vermeden anlaşılabilir nitelikte değildir.(Ant) ibaresi (Antakya)'yı da içerir niteliktedir. Bu durumda itirazın kabulü yerine yazılı gerekçe ile reddi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 06.07.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy