MAHKEMESİ : Erzurum 1. İcra Mahkemesi
TARİHİ : 30/07/2007
NUMARASI : 2007/342-2007/295
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
4949 sayılı Yasa ile değişen İİK.nun 88/2. maddesi hükmü gereğince 30.7.2003 tarihinden sonra yapılacak hacizlerde anılan değişikliğin uygulanması zorunlu olacağından mahkemece alacaklının muvafakatı olmadığı halde borçlunun mağduriyetinden bahsedilerek mahcuz otomobilin borçlu yedinde bırakılmasına karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 06.11.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.