MAHKEMESİ : Devrek İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 01/10/2007
NUMARASI : 2006/196-2007/137
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
TTK. nun 690. maddesinin göndermesi ile bonolar hakkında da uygulanan aynı Kanun'un 592. maddesi uyarınca tedavüle çıkarılırken tamamen doldurulmamış olan bononun doldurulması mümkün olup, bunun anlaşmalara aykırı olarak doldurulduğu iddiasının yazılı belge ile kanıtlanması halinde geçerlilik kazanması mümkündür.
Somut olayda takip dayanağı bononun tanzim ve vade tarihlerinde her hangi bir tahrifat tespit edilmediği gibi, anılan kısımların anlaşmaya aykırı doldurulduğu İİK. nun 169/a-1.maddesinde belirtilen nitelikte yazılı bir belge ile de ispatlanamamıştır.
O halde Mahkemece, borçlunun soyut beyanı esas alınarak bononun tanzim ve vade tarihi olarak kabul edilerek yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 15/01/2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy