MAHKEMESİ : Çerkeş İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 14/12/2006
NUMARASI : 2006/5/6
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı tarafından borçlu hakkında kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile icra takibine geçilmiş ve örnek 10 numaralı ödeme emrinin 28.06.2006 (çarşamba günü) tarihinde tebliğ edildiği tespit edilmiştir. Seçilen takip şekline göre borçlunun İİK'nun 168/4 ve 5 maddeleri gereğince imzaya ve borca itirazlarının 5 gün içerisinde İcra Mahkemesine bildirmesi zorunludur.
Borçlunun 04.07.2006 (salı günü) tarihli itirazı yasal süreden sonra olup, bu husus re'sen gözetilip istemin süreden reddi gerekirken işin esası incelenerek sonuca gidilmesi isabetsiz ise de; sonuçta istemin reddine karar verildiği anlaşılmakla sonucu doğru olan mahkeme kararının onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının reddi ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), 12,20 YTL onama harcının mahsubuna bakiye 0,90 YTL harcın temyiz edenden alınmasına, 29.03.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy