MAHKEMESİ : Adana 3. İcra Mahkemesi
TARİHİ : 08/11/2006
NUMARASI : 2006/552-646
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Boşanma davası yargılaması aşamasında N. Ş.'ın ayrıca açtığı ziynet eşyaları ile ilgili alacak davası boşanma davası ile birleştirilerek mahkemece davalı karşı davacının kabulü yönünde karar verilmiştir. Niteliği itibariyle kesinleşmesi gerekmeden icraya konulabilecek nitelikteki alacak davasının boşanma ile birlikte hükme bağlanması halinde dahi kesinleşmeden icra takibine konu edilebileceği mahkemece gözetilmeksizin yazılı şekilde takibin iptaline karar verilmesi isabetsizdir. Borçlunun sair itirazlarının incelenmesi için mahkeme kararının bozulması gerekmiştir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 05.04.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.