MAHKEMESİ : Sivrihisar İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 06/03/2007
NUMARASI : 2006/53-8
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Takip dayanağı olduğu tarafların kabulünde olan 09.10.2005 tarihli icar sözleşmesine konu alacağın ve buna bağlı olarak cezai şartın tahsil edilip edilemeyeceği ve ne miktar üzerinden tahsili gerekeceği yargılamaya muhtaçtır. Mahkemece bu nedenle alacaklı isteminin reddine karar vermek gerekirken kabulü ile itirazın kaldırılmasına karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlunun temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 18.05.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.