MAHKEMESİ : Adana 5. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 13/09/2007
NUMARASI : 2007/421-2007/772
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
İİK.nun 134/2.maddesinde, ihalenin feshini isteyen ilgililerin yurt içinde bir adres göstermek koşuluyla fesih talebinde bulunabilecekleri hüküm altına alınmıştır.
Somut olayda, dava dilekçesinde şikayetçinin yurt içindeki adresi yazılı değil ise de, dilekçe ekindeki vekaletnamede borçlunun tebligata esas Türkiye'deki adresi gösterilmiştir. Bu durumda yasanın aradığı yurt içinde adres gösterme koşulunun yerine getirildiğinin kabulü gerekir. Aksinin kabulü aşırı şekilcilik olup, hak zayiine sebebiyet verir. Bu durumda mahkemece işin esasının incelenerek oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ :Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 10/07/2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.