MAHKEMESİ : Artvin İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 31/03/2008
NUMARASI : 2007/33-2008/21
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki taraf vekillerince istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
1) Tarafların iddia ve savunmalarına, dosya içeriğindeki bilgi ve belgelere ve kararın gerekçesine göre borçlu vekilinin temyiz itirazlarının REDDİNE;
2) Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının incelenmesinde;
Kambiyo senetlerine mahsus yapılan takipte borçlu, takip konusu bononun miktar bölümü 200 YTL iken 9.000 YTL yapıldığını itirazen ileri sürmüştür.
Mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesinde senedin 250 YTL rakamla yazılanın üzerine tahrifat yapılarak 9.000 YTL'ye dönüştürüldüğünün belirtildiği görülmüştür.
Mahkemece rapor dikkate alınarak karar verilmiş ise de senedin tahrifatsız ilk hali olan 250 YTL üzerinden takibin devamına karar vermek gerekirken takibin tümden iptali isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda (2) no'lu bentte yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 06.10.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.