MAHKEMESİ : Denizli 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 10/06/2008
NUMARASI : 2006/723-2008/440
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
1-5766 Sayılı Kanunla Değişik 492 Sayılı Harçlar Kanununa ekli yargı harçları ile ilgili 1 sayılı tarifenin A bendine ilave edilen IV numaralı bölüm uyarınca temyiz başvurularında harca tabi davalarda daha önce alınmakta olan matbu temyiz harcına ilaveten 60 YTL temyiz başvurusu harcının alınması zorunlu olduğu ve başvurunun da 6.6.2008 tarihinden sonra olmasına rağmen temyiz başvuru harcı alınmadığı anlaşılmış ise de bu hususun mahallinde giderilmesi mümkün bulunduğundan dosyanın bu hususta işlem yapılmak üzere geri çevrilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilip temyiz incelenmesine geçildi;
2-Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Borçlunun imza itirazının kabulü halinde 4949 sayılı Kanun'la değişik İİK.nun 170/3. maddesi uyarınca, mahkemece takibin "durması" yerine "iptaline" karar verilmesi isabetsiz olup, kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de; yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Denizli 2. İcra Mahkemesinin 10.6.2008 tarih ve 2006/723 E. 2008/440 K sayılı kararının hüküm bölümünde yazılı "...takibin iptaline" sözcüklerinin karar metninden çıkarılarak, yerine "... takibin durdurulmasına" sözcüklerinin yazılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), 60 YTL temyiz başvuru harcının mahallinde temyiz edenden tahsiline, 04.12.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.