MAHKEMESİ : Kocaeli 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 18/06/2008
NUMARASI : 2007/173-2008/266
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı T.. K..., 4 adet çeke dayalı olarak kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile çeklerin keşidecisi Ö...İnş.San. ve Tic.AŞ. ile bu çeklerin lehdarı olan T....San.İnş.Tur.San.Taah.Tic.Ltd.Şti. aleyhlerine icra takibine geçmiştir.
Takibe konu edilen çeklerin keşideci borçlu ile lehdar borçlu arasında tanzim edilen (makbuz ve ibraname) başlığını taşıyan 03.05.2007 tarihli belgeye göre Kocaeli 5.İcra Müdürlüğü'nün 2007/2048 takip sayılı dosyasında alacaklı Tim.San.İnş.Tur... (takip dosyasında takibe konu edilen çeklerin lehdarı) ve borçluları D... İnş.San.Tic.AŞ. ile Ö.. İnş.San. ve Tic.AŞ. olan icra takip dosyasındaki borcunun ödenmesi için alacaklıya (T,,.San... Şti.) verildikleri görülmektedir.
İşbu itiraza konu olan takip dosyasının alacaklısı, yukarıda belirtilen ve takip dosyasında lehtar borçlu konumunda olan Tim.San.İnş.Tur:San.Taah.Ltd.Şti'nin yetkili temsilcisidir. Bu durum karşısında adı geçenin 03.05.2007 tarihli makbuz ve ibraname başlıklı belgeden haberdar olduğunun kabulü gerekir. O halde TTK'nun 599/1.maddesi de gözetilerek borçlunun isteminin kabul edilmesi gerekirken yazılı gerekçeyle reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 05.12.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy