MAHKEMESİ : Sultanbeyli İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 30/06/2008
NUMARASI : 2008/81-2008/147
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu hakkında Sultanbeyli AHM.nin 05.12.2005 tarih 2005/12-765 sayılı boşanma ilamına dayalı olarak nafaka alacağının tahsilini teminen ilamlı takip yapılmaktadır. Alacaklı vekili 25.06.2007 tarihinde borçlunun maaşının 1/4 ‘nün haczi için İETT Genel Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasını talep etmiştir. İcra dairesi de talep gibi işlem yapılmasına karar vermiştir. Yapılan haciz işlemine karşı tarafların icra mahkemesi nezdinde bir şikayetleri bulunmamaktadır.
İcra dosyasının incelenmesinden borçluya ait kıdem tazminatına haciz konulması talebi ve haciz konulduğuna dair bir işlemde bulunmadığı görülmektedir. Bu durumda icra mahkemesince haczin kaldırılmasına dair verilen karar dosya kapsamına göre yerinde olmadığı gibi, taraflarca da yapılmış bir şikayette bulunmamaktadır.
Diğer taraftan kabul şekline göre de icra dosyasına konulu Akbank Sultanbeyli Şubesinden 10.03.2008 tarihinde gönderilen 14.800,00 YTL'nin niteliği de icra mahkemesince belirlenmemiştir.
Açıklanan nedenlerle takip prosedürüne ve dosya kapsamına aykırı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 18.11.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.