MAHKEMESİ : Çumra İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 03/04/2008
NUMARASI : 2007/89-2008/43
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Mahkemece, takip dayanağı senedin kambiyo senedi vasfına haiz olmadığı ve alacaklının takip hakkına sahip bulunmadığı gerekçeleriyle İİK. 170/a maddesi uyarınca takibin iptaline karar verilmiştir. Anılan maddede tazminata ilişkin bir yasal düzenleme bulunmadığı halde alacaklının tazminata mahkum edilmesi isabetsiz ve hükmün bu nedenle bozulması gerekir ise de belirtilen yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Çumra İcra Hukuk Mahkemesi'nin 03.04.2008 tarih ve 2007/89 E. 2008/43 K. sayılı kararının hüküm bölümünün tazminata ilişkin 1/b bendinin karar metninden çıkartılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle İİK 366 ve HUMK’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 15.01.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy