MAHKEMESİ : Trabzon İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 18/06/2008
NUMARASI : 2008/424-2008/444
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
İİK.nun 50. maddesi göndermesiyle uygulanması gereken HUMK.nun 12. maddesi "haczi ihtiyatiden sonra haciz kararının müstenidi olan alacak davası haciz kararını veren mahkemede de ikamet olunabilir." hükmünü içermektedir.
Somut olayda takibi Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesinin 23.5.2008 tarih 2008/268 D.iş sayılı ihtiyati haciz kararına dayanılarak başlatıldığından ve bu ihtiyati haciz kararının takip tarihi itibariyle kaldırıldığı da iddia edilmediğinden Trabzon İcra Daireleri takipte yetkilidir. O halde, mahkemece yetki itirazının reddine karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçelerle istemin kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 23.12.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy