MAHKEMESİ : İstanbul 9. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 29/05/2008
NUMARASI : 2008/571-2008/686
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz nedenleri yerinde değil ise de;
Borçlu vekili 03.03.2008 tarihli dilekçesinde takip konusu bonoların teminat bonosu olduğundan takibin iptalini istemiş ve ayrıca işlemiş faiz miktarı ile oranına da itiraz etmiştir. Mahkemece borçlunun bonoların teminat senedi olduğuna ilişkin itirazı konusunda karar verilmişse de, faiz oran ve miktarına yönelik istemi hakkında olumlu yada olumsuz bir karar verilmemesi isabetsizdir.
SONUÇ: Borçlular vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkemenin kararının yukarıdaki nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 24.03.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy