MAHKEMESİ : Şişli 1. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 25/09/2008
NUMARASI : 2008/530-2008/1064
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de,
Alacaklı Halk Bankası’nın, borçlu H.G.hakkında 2 adet çeke dayalı olarak kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile başlattığı icra takibinde borçlu vekili, çeklerdeki keşideci imzalarının borçluya ait olmadığı itirazında bulunmuştur. Hükme esas alınan bilirkişi raporundan anlaşıldığı üzere takip dayanağı çeklerden sadece 26.02.2008 keşide tarihli, 15.500 YTL bedelli olan için de inceleme yapıldığı sözü edilen bu çekteki imzanın da borçlunun eli ürünü olmadığı kanaatinin bildirildiği görülmektedir. Takip dayanağı olan 06.01.2008 tarihli, 22.000 YTL bedelli diğer çek üzerinde de yöntemince bilirkişi incelemesi yaptırılarak oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulması isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 02.04.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.