MAHKEMESİ : Samsun 1. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 21/10/2008
NUMARASI : 2008/357-2008/572
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Borçlu tarafından borca ve imzaya itiraz edilmeyen takip konusu çeklerden 10.05.2008 keşide tarihli 15.000 YTL bedelli çek yönünden de takibin İİK.nun 170/3. maddesi gereğince durdurulmasına karar verilmesi isabetsiz olduğu gibi, borçlu tarafından itiraz edilmeyen bu çek bedeli üzerinden alacaklının inkar tazminatı ve para cezası ile sorumlu tutulması da doğru değildir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 02.04.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy