MAHKEMESİ : Dörtyol İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 23/10/2008
NUMARASI : 2007/98-2008/108
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesinde tarafların bildirmiş olduğu işletme kredisi veren bankalardan Türk Ekonomi Bankası'nın bildirmiş olduğu faiz oranları esas alınarak sonuca gidildiği anlaşılmıştır. Ancak uyuşmazlık konusu döneme ilişkin TEB tarafından bildirilen oranlar, 1.1.2005-1.1.2006 arası %60, 1.1.2006-1.1.2007 arası %58 olarak bildirilmesine rağmen Mahkemece %70 ve %60 oranları esas alınarak sonuca giden rapora itibar edilerek hüküm kurulması isabetsizdir. Kabule göre de; faizin başlangıcı olan tarih itibariyle bankaca bildirilen dönemin sonu dikkate alınarak o döneme ilişkin olarak faiz uygulaması yapılması gerekirken bildirilen dönemi aşar şekilde faiz oranı uygulanması da doğru değildir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 02.04.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy