MAHKEMESİ : Ankara 3. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 16/09/2008
NUMARASI : 2008/512-2008/819
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun değişik 35/son maddesi uyarınca; "Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan imzası resmi merciiler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen en son adreslere Tebligat Kanunu'nun 35. maddesi hükümlerine göre tebliğ yapılacağı" hüküm altına alınmıştır.
Somut olayda, alacaklı tarafından borçlu hakkında genel haciz yoluyla yapılan takipte, borçlunun adresine gönderilen ödeme emrinin iade edilmesi üzerine, Çankaya Nüfus Müdürlüğü’nden adrese dayalı kayıt sistemindeki adresinin sorulduğu, bildirilen adresin daha önce tebliğ çıkarılan adres olduğunun anlaşılması üzerine, 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 35/son maddesine göre tebligat yapıldığı görülmektedir. Borçlunun adresinin sorulduğu Nüfus Müdürlüğü, anılan maddede sayılan kamu kurum ve kuruluşu niteliğindedir. Bu nedenle istemin reddi gerekirken, kamu kurum ve kuruluşlarından bildirilen bir adresin olmadığı gerekçesiyle kabulü isabetsizdir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 07/04/2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy