MAHKEMESİ : Fethiye İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 21/10/2008
NUMARASI : 2008/422-2008/398
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı şirket tarafından, keşideci ve diğer senet borçlusu hakkında, Fethiye 3.Asliye Hukuk Mahkemesi'nden 08.09.2008 tarih ve 2008/127-D.iş sayılı ihtiyati haciz kararı alınmasından sonra, 15.09.2008 tarihinde kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takip yapılmıştır. İİK'nun 50/1 göndermesi ile HUMK'nun 12.maddesinde "ihtiyati haciz kararından sonra, kararın dayanağı olan davanın (takibin), kararı veren mahkemenin yargı çerçevesinde yapılabileceği düzenlenmiştir. Bu durumda, alacaklı şirketin takip borçlularına karşı ihtiyati haciz kararını veren mahkemenin yargı çerçevesinde yaptığı takipte usulsüzlük bulunmadığından yetki itirazının reddine karar verilerek diğer itirazların incelenerek oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile yetki itirazının kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 06.04.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy