MAHKEMESİ : Çeşme İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 28/11/2007
NUMARASI : 2007/61-2007/87
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
İhaleye konu taşınmaz arsası natamam bina ve dublex ev olarak icra dosyasında toplam değeri 302.441,00 YTL olarak tespit edilmiştir. Kıymet takdirine itiraz üzerine yine toplam değer 360.000 YTL olarak 01.03.2007 tarihinde belirtilmiş bu kıymet üzerinden de satışa sunulmuştur. Her iki kıymet takdiri raporunda da binanın ve arsa değerinin farklı olması toplam değer üzerinden satışa çıktığından sonuca etkili değildir. İncelenen satış dosyasında da ihalenin feshini gerektirecek bir eksiklik bulunmadığına göre mahkemece istemin reddine karar vermek gerekirken ihalenin feshine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 24.04.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy