MAHKEMESİ : İzmir 4. İcra Mahkemesi
TARİHİ : 13/09/2007
NUMARASI : 2007/682-2007/910
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Takipten sonra yapılan ödemenin dosya hesabı yapılırken icra müdürlüğünce nazara alınacağı tabii ise de mahkemece süreden itirazın reddine karar verilmesi halinde borçlular aleyhine İİK'nun 169/9.maddesinde öngörülen inkar tazminatının alacaklı lehine hükmedilmesi doğru olmadığından mahkeme kararının bu nedenle bozulamsı gerekir ise de, bu husus yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Borçlular vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile İzmir 4.İcra Mahkemesi'nin 13.09.2007 tarih 2007/682-910 sayılı kararının hüküm bölümünün tazminata ilişkin "asıl alacak miktarı olan 70.000 YTL üzerinden %40 oranında inkar tazminatının davalılardan alınarak davacıya verilmesine" cümlelerinin karar metninden çıkarılmasına, mahkeme kararının düzeltilmiş bu şekli ile İİK 366 ve HUMK’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına mahal olmadığına, 29.04.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.