MAHKEMESİ : Antalya 3. İcra Mahkemesi
TARİHİ : 19/02/2008
NUMARASI : 2007/839-2008/108
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki taraf vekillerince istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
1) Tarafların iddia ve savunmalarına, dosya içeriğindeki bilgi ve belgelere ve kararın gerekçesine göre alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının REDDİNE;
2) Borçlu vekilinin temyiz itirazlarına gelince :
Kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takip lehtar alacaklı K. K.G. tarafından keşideci borçlu H. K. aleyhine başlatılmıştır. Bononun gerek rakamla gerekse yazıyla yazılan bölümlerinde tahrifat yapıldığı borçlunun bu bölümlerde paraf imzasının da bulunmadığı anlaşıldığından tahrifat yapılmış bonoya istinaden takip yapan alacaklının konumu da dikkate alınarak onun ağır kusurlu olduğunun kabulü gerekir. Bu durumda, borçlu lehine iptal edilen kısım üzerinden icra inkar tazminatına hükmedilmesi gerekirken bu konuda olumlu olumsuz bir karar verilmemesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda (2) no'lu bentte yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 09.05.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy