MAHKEMESİ : Antalya 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 02/03/2009
NUMARASI : 2009/39-2009/200
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Davalı vekili davaya cevap vermediği gibi, duruşmalara da katılmadığından borçlu aleyhine vekalet ücretine hükmedilmesi isabetsiz olup, kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de;yapılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Antalya 2. İcra Hukuk Mahkemesinin 02.03.2009 tarih, 2009/39-200 kararının hüküm bölümünün (4) nolu bendinde yer alan vekalet ücreti ile ilgili kısmın karar metninden çıkarılmasına, kararın düzeltilen bu şekli ile İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına,22.10.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy