MAHKEMESİ : Karacabey İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 30/03/2009
NUMARASI : 2009/15-2009/33
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlunun icra mahkemesine başvurusu İİK.nun 33/1.maddesine dayalı itfaya yöneliktir. Takipte dayanak alınan Karacabey Asliye Hukuk Mahkemesinin 09.10.2008 tarih ve 2006/1019 esas - 2008/476 karar sayılı ilamının (1) nolu bendinde aynen "13.873,00.YTL tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılar ... mirasçıları ve .... müşterek ve müteselsilen (davalı sigorta şirketi yönünden poliçe limiti ile sınırlı olmak üzere) alınarak davacıya verilmesine" hükmü yer almaktadır.
Borçlu sigorta şirketi, kendisinden talep edilen poliçe limitindeki paranın faiziyle birlikte takip dosyasında alacaklı görünen ... aracını kasko sigortası yapan ....A.Ş.ne ödendiğini öne sürmüştür. Bu durumda borçlunun bu iddiaları üzerinde durularak bir karar verilmesi gerekirken, eksik inceleme ile olayda uygulama yeri bulunmayan İİK.nun 68.maddesinden söz edilerek yazılı gerekçe ile şikayetin reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ :Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 12/10/2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.