MAHKEMESİ : Kuşadası İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 10/03/2009
NUMARASI : 2007/459-2009/96
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklının genel haciz yolu ile başlatmış bulunduğu takipte, borçlu adına çıkartılan örnek 7 nolu ödeme emrinin, adı geçene 16.08.2007 tarihinde işte olduğu gerekçesiyle Tebligat Kanunun 21. maddesine göre tebliğ edildiği görülmektedir. Ancak, tebligatın gönderildiği adresin konut olmayıp işyeri olduğu ve tebligatla ilgili olarak kendisinden bilgi alınan kişinin de borçlunun işçisi olmadığı gibi, komşusu konumunda da bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bu durumda yapılan tebligat, Tebligat Kanununun 17. maddesine aykırı olup, şikayetin kabulü gerekirken yazılı gerekçeyle reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 28.10.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy