MAHKEMESİ : Düzce İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 24/02/2009
NUMARASI : 2008/22-2009/76
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
İİK'nun 170/3.maddesi uyarınca mahkemece imzaya itirazın kabulü halinde takibin durmasına karar verilmesi gerekirken, takibin iptaline karar verilmesi doğru değildir. Ayrıca imza itirazının kabulü halinde alacaklının, takip konusu alacağın %20'sinden aşağı olmamak üzere tazminata ve alacağın %10'u oranında para cezasına mahkum edileceği yasa maddesinde belirtildiğinden, kararın gerekçesinde tartışılmaksızın asgari haddin üzerinde tazminata hükmedilmesi de isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 12.11.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy